Friday, 6 January 2012

Selamat datang 2012! Kehadiranmu dinanti...

Assalamualaikum...Hai.. Diharap semua readers berada dalam keadaan sihat belaka hendaknya.. Berlalu sudah tahun 2011, tahun 2012 pula telah melabuhkan tirainya.. Alhamdulillah, kita semua diberi peluang untuk hidup pada tahun 2012, merasa udara, keindahan alam, kesihatan diri dan kaum keluarga yang baik, kerja yang bagus, tempat tinggal yang baik dan sebagainya. Untuk mana-mana azam yang tak dapat dicapai pada tahun 2011, jangan risau boleh forward ke tahun 2012.

Untuk diri Nurha sendiri, 2011 mendatangkan banyak kenangan manis yang mungkin tidak dapat dilupakan. Tahun 2011 adalah tahun yang sangat manis kerana kena dengan tarikh lahir Nurha pada 2011 yang jatuh pada 20.11.2011. Nombor yang sangat cantik kan! Hajat di hati nak menamatkan zaman bujang pada tarikh tersebut, tapi encik bakal suami (status pada awal tahun lepas) tidak bersetuju kerana tarikh lahirnya juga jatuh pada bulan yang sama 8.11.2011 (hehe, jelesla tu..), tambahan pula ada masalah lain yang tak dapat dielakkan. So, kami pun disatukan pada tarikh 23.9.2011 disebabkan tarikh yang sangat sesuai, selepas Hari Raya Aidilfitri.

Tahun 2011 juga sangat bermakna, yang pertamanya mestilah Nurha dapat merasa kenangan manis menjadi isteri orang, perkahwinan adalah satu kitar hidup yang sangat penting dalam hidup seseorang dan merupakan hari yang bersejarah dalam diri seseorang. Kenangan manis yang kedua dalam tahun 2011 ialah di saat mengetahui diri telah hamil dan bakal jadi seorang ibu! Sangat bersyukur dengan anugerah Tuhan yang teramat sangat besarnya. Alhamdulillah, sekarang kandungan sudah pun mencecah 13 minggu dan kami suami isteri berharap agar bayi ini dapat dikandung tanpa ada sebarang masalah, amin..  

Tahun 2012 ini kami menanti kehadiran si comel yang bakal lahir pada awal Julai nanti. Apa pun jantinanya, kami terima dengan seadanya. Sampai sini dulu, ceria-ceria selalu ya!

Google courtesy

2 comments:

Amie said...

Assalam Nurha,
dah ada little one one the line ye... tahniah,jaga kesihatan diri dan yang di dalam tu yea, tumpang gembira!

me... said...

tak sabar nk jadi mak angkat nyer..hehehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...