Tuesday, 14 October 2014

Set bersalin Spa & Ma

Sekejapnya masa berlalu. Dah pun hari ke-26 Nurha berpantang. Sepanjang tempoh berpantang ni, Nurha gunakan Set Bersalin Spa & Ma. Set bersalin ini didatangkan dengan 11 produk dengan harga yg berpatutan. Nurha memang rekemen untuk ibu2 yg bersalin, sebab badan rasa bertenaga dan cergas, luka bersalin pun cepat sembuh.

Set Bersalin Spa & Ma ni Nurha beli dengan Kak Engku Bidan Bersalin. Boleh Google blog Kak Engku. Semua set bersalin pelbagai jenama Kak Engku jual. Kak Engku sangat friendly dan fast reply. Pulak tu berpengalaman luas dalam bidang perbidanan. Nak harga diskaun pun boleh dapatkan dengan Kak Engku.

Set Bersalin Spa & Ma ini terdiri drpd 11 item, iaitu :-

1. Jamu ratu dara
- jamu dlm bentuk kapsul. Dimakan pada hari ke-20 berpantang. Tak payah nak makan jamu yg pahit tu kan, sebab jamu ni dah dibuat dlm bentuk kapsul, senang nak makan. Jamu ni pun tak panas, tak effect pada baby selain menambahkan air susu

2. Herba mandian spa
- terdiri drpd daun serai wangi, senduduk, inai dan daun limau purut. Didatangkan dlm bentuk uncang. Rebus uncang bersama air dan siram pada badan dengan air dalam keadaan suam. Baunya pun harum, segar rasa badan.

3. Pilis herba
- pilis dalam bentuk pes, mudah dipakai, tidak berhabuk, menghilangkan sakit kepala dan gelap mata. Disapu pada dahi.

4. Lulur frangipani
- tekstur seakan scrub, menghaluskan, memutihkan kulit. Membuang sisa daki. Dipakai sebelum mandi, dilumurkan pada seluruh badan. Yg ni dah habis dah Nurha pakai, tak sampai 44 hari

5. Shape up lotion
- lotion untuk memecahkan lemak, menghilangkan selulit, membuang an gin dlm badan, hilangkan sakit otot, sendi. Lotion ni extra hot dan tak berminyak.

6. Feminine cleanser
- pencuci wanita ini sangat selesa dipakai, sejuk dan berangin.

7. Gamat emulsion
- jeli gamat ni diminum dua kali sehari untuk menyembuhkan luka, membaiki sel rosak. Yang penting ia tidak berbau hanyir!

8. Bengkung ratu
- bengkung ni user friendly, senang nak guna. Untuk mengempiskan perut, merapatkan tulang pinggul.

9. Tungku ratu
- mengecutkan rahim dan urat kembang disebabkan proses bersalin. Tungku ini dikukus selama 20 minor sebelum digunakan

10. Minyak seri herba
- sapu di perut utk melancarkan peredaran
darah, membuang angin. Nurha suka bau dia! Pakai minyak ni sebelum pakai bengkung

11. Extra virgin coconut oil
- minyak kelapa dara ni Nurha dah minum ketika kandungan berusia 7 bulan lagi. Setelah usia kandungan 8 bulan, Nurha buat urutan VCO ni pada sekitar perineum. Hasilnya sangat menakjubkan! Baby Nurha tak kena jaundis kali ni. Lagi satu kurang koyakan pada perineum sewaktu melahirkan.

Sekian dulu pengalaman Nurha menggunakan set bersalin ni. Bagi Nurha ia amat berbaloi dengan harganya yg berpatutan. 

** Gambar Nurha tunjukkan sebahagian daripada produk Spa & Ma

8 comments:

Set Bersalin SPA & MA said...

Kalau ade sape2 lagi nak order Set Bersalin SPA & MA ni, pegi je kat website baru kami di www.SpaAndMa.com :)

Kak Engku Bidan Bersalin said...

Thanks ye Nurha sudi shopping set bersalin Spa n Ma ngan Kak Engku hihi. Dah abis pantang ye. Baby ngan Mama baby sihat?

Nurha said...

Alhamdulillah...Terima kasih kak engku..Baby dah 8 bulan.. Ada rezeki lagi nak order dgn kak engku lagi bersalin ni..hihi

Lin Azlina said...

jamu ratu dara tu ok ke rasaya? hehe...

Anonymous said...

nk wassap boley x??

Nurha said...

jamu ratu dara tu dlm bentuk kapsul, so takdela terserlah rasa kepahitan dia sis Lin Azlina.. ;)

whatsapp 012-3046352

AZNIAL RAHMAT said...

PERMANENT DOCTOR NEEDED - URGENT !!!

We are Owner and Operator a General Practice (GP) Clinic in Bandar Sungai Long, Bangi and Putrajaya (Presint Diplomatik - Klinik Pakar KASIH).

We are looking for a dedicated Medical Officer Requirements at Bandar Sungai Long Clinic:-
Lady doctor
MBBS or equivalent from a recognized institution approved by Ministry of Health Malaysia
Possess valid Annual Practicing Certificate
Registered with Malaysia Medical Council
Minimum 2 years working experience in Obstetric & Gynecology
Attended an Obstetric Life Saving Skill
Attended A Neonatal Resuscitation Program
Working hours negotiable with minimum on-call
Very attractive salary

Kindly please send to recommend CV to: aznial@gmail.com

Clinic information:-

PUSAT RAWATAN SUNGAI LONG
NO. 12 JALAN SL 1/13
BANDAR SUNGAI LONG
43000 KAJANG
SELANGOR
TEL / FAX: 03-90114833

abgdan said...

Abg Pembekal herba mandian

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...