Wednesday, 30 May 2012

Catatan kehamilan 2

Assalamualaikum readers... Lamanya Nurha tak menulis.. Rindu sungguh rasa hati nak menulis hari ini sementara menunggu hubby datang ambil balik dari kerja. Ini baru catatan kehamilan ke-2 yg Nurha tulis. Memang betul alam kehamilan bukanlah alam yang mudah untuk ditempuhi, macam2 pengalaman, perubahan emosi dan fizikal yang dialami oleh bakal2 ibu.. 

Kandungan Nurha telah menjangkau usia 33 minggu, bermakna tinggal beberapa bulan lagi sebelum masuk usia kandungan matang, minggu ke 37-40. Tapi kat ticker thebump.com sebelah ni tulis kandungan dah masuk usia 35 minggu, rasa macam tak betul je dia kira.. Apapun asalkan baby dalam perut ni selamat, sihat dan sempurna, amin...

Bercerita pasal mengidam, entah kenapa Nurha teringin sangat nak makan buah delima. Pada kebiasaannya, gejala mengidam ni berlaku di awal kehamilan je, tapi hati ni teringin sangat nak makan buah delima ketika menjangkau trimester yg ke 3. Haih.. Nak tak nak En Suami terpaksa mencari, dan akhirnya dapat juga cari kat Kipmart, Tampoi. Harganya boleh dibeli dengan RM8.00 sebiji. Tapi kawan Nurha kata kat KL lagi mahal, RM15.00 sebiji! Alhamdulillah, dapat merasa, ini yang dinamakan rezeki baby.. Banyak khasiat buah delima ni, kalau nak tahu boleh klik kat link ni... http://www.raudhatunnaim.com/khasiat-buah-delima.html0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...